08/10/2019 08/10/2019 Επιστολή επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 800 ετών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απέστειλαν ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και οι Ιεράρχες της Εκκλησίας. “Σε αυτό το ευλογημένο έτος γεμίζουμε με ιερά συναισθήματα και απροσδιόριστη χαρά, γιατί ο Κύριος μας έχει τιμήσει να γιορτάσουμε μαζί Του το μεγάλο Ιωβηλαίο – τα οκτακοσιοστά γενέθλια της Σερβικής...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 9:08

800 χρόνια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
800 χρόνια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία

Επιστολή επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 800 ετών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απέστειλαν ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και οι Ιεράρχες της Εκκλησίας.

“Σε αυτό το ευλογημένο έτος γεμίζουμε με ιερά συναισθήματα και απροσδιόριστη χαρά, γιατί ο Κύριος μας έχει τιμήσει να γιορτάσουμε μαζί Του το μεγάλο Ιωβηλαίο – τα οκτακοσιοστά γενέθλια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!” αναφέρουν στην επιστολή και προσθέτουν: “Ακριβώς 800 χρόνια πριν, με την αφοσίωση του Αγίου Σάββα, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου προσώπου στην ιστορία του λαού μας, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία απέκτησε την ανεξαρτησία της, δηλαδή την Αυτοκεφαλία της”.

Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο έργο και την προσφορά του Αγίου Σάββα αλλά και στην πορεία της Σερβικής Εκκλησίας μέχρι σήμερα, μια ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του σερβικού λαού και του σερβικού κράτους.

“Στους οκτώ αιώνες, η Εκκλησία μας δεν κλείστηκε ποτέ στα στενά εθνικά σύνορα. Ακολουθώντας τα μονοπάτια του Αποστόλου Παύλου και της θεολογίας του, άνοιξε τις πόρτες της όσους ασπάζονται τον Χριστό, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα που μιλούν και τον χώρο στον οποίο ζουν” καταλήγει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στο σημερινό έργο της Σερβικής Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων