23/11/2020 23/11/2020 Τη Θεία Λειτουργία από τον ταφικό ναό του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου και την κρύπτη της εκκλησίας του Αγίου Σάββα (όπου τάφηκε χθες ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος), η οποία τελέστηκε σήμερα το πρωί, 23 Νοεμβρίου, από τον Μητροπολίτη Νταμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο, τοποτηρητή του Πατριαρχικού θρόνου, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 13:44

Αφιέρωμα στον μακαριστό Ειρηναίο από το Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον μακαριστό Ειρηναίο από το Πατρ. Σερβίας

Τη Θεία Λειτουργία από τον ταφικό ναό του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου και την κρύπτη της εκκλησίας του Αγίου Σάββα (όπου τάφηκε χθες ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος), η οποία τελέστηκε σήμερα το πρωί, 23 Νοεμβρίου, από τον Μητροπολίτη Νταμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο, τοποτηρητή του Πατριαρχικού θρόνου, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Σερβίας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Σέρβων Επισκόπων. 

Ο ναός του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου εμπεριέχει τρεις τάφους, οι οποίοι προορίζονται για Πατριάρχες. Εντός του ταφικού ναού υπάρχει μια χάλκινη πόρτα, που οδηγεί στην κρύπτη με τους τάφους. Χθες, ένας από αυτούς έγινε η τελευταία κατοικία του σκηνώματος του ευλογημένου Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους της «Τελεβίζιον Χραμ», μεταδίδει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον μακαριστό Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο έως τις 2 μ.μ. (ώρα Σερβίας).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων