18/04/2022 19/04/2022 Στο Βελιγράδι ξεκίνησε η διαδικασία παρασκευής του Αγίου Μύρου καθώς το Πατριαρχείο Σερβίας δεν λαμβάνει το Άγιο Μύρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τόπλιτσας κ. Ιεροθέου και συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών...
18 Απριλίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2022 - 1:23

Αγιασμός έναρξης της Εψήσεως του Αγίου Μύρου στο Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης της Εψήσεως του Αγίου Μύρου στο Πατριαρχείο Σερβίας

Στο Βελιγράδι ξεκίνησε η διαδικασία παρασκευής του Αγίου Μύρου καθώς το Πατριαρχείο Σερβίας δεν λαμβάνει το Άγιο Μύρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τόπλιτσας κ. Ιεροθέου και συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος μετέβη στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό, με τον οποίο ράντισε και αγίασε τους λέβητες. Στη συνέχεια ανέγνωσε την ειδική ευχή για την έναρξη της διαδικασίας παρασκευής του Αγίου Μύρου και έριξε στους λέβητες ποσότητα ελαίου και οίνου, και ακολούθως άναψε την φωτιά για την έναρξη της εψήσεως. Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος διάβασε κεφάλαια από το Ιερό Ευαγγέλιο, ενώ στην συνέχεια το ίδιο έπραξαν Αρχιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ευλογία του Αγίου Μύρου από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων