17/09/2023 17/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιο και πλειάδος κληρικών και πιστών τέλεσε σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2023, Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Andrijevica. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό του νέου καμπαναριού το οποίο κατασκευάστηκε από τον Zoran...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 21:51

Αγιασμός νέου Καμπαναριού από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Αγιασμός νέου Καμπαναριού από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιο και πλειάδος κληρικών και πιστών τέλεσε σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2023, Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Andrijevica.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό του νέου καμπαναριού το οποίο κατασκευάστηκε από τον Zoran Bojović με πολλή αγάπη και του μνημείου του Δούκα Πέταρ Μπόγιοβιτς.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Μεθόδιος με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή τόνισε πως η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή είναι: «Αγάπα Κύριο τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη την ψυχή σου και με όλο το μυαλό σου» και η δεύτερη: «Αγάπα τον πλησίον σου ως τον εαυτό σου».

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο σε αυτόν τον κόσμο από τη φιλανθρωπία και ότι είναι επίσης εντολή Θεού.

Προσθέτοντας ότι ένα άτομο αισθάνεται πιο όμορφα όταν κάνει καλό, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η  φιλανθρωπία δεν εξαρτάται από τον πλούτο. Συχνά οι άνθρωποι που έχουν λίγους υλικούς πόρους κάνουν καλό, ενεργούν θετικά λέγοντας έναν καλό λόγο και έχουν καλή θέληση, ψυχή και διάθεση, που είναι ήδη μεγάλο αγαθό. Αυτούς που ο Θεός έδωσε να έχουν υλικά αγαθά, όπως είπε, τους κάλεσε ο Θεός να το μοιραστούν με τους πλησίον τους, να πολλαπλασιάσουν έτσι αυτό το αγαθό και να πολλαπλασιάσουν την αγάπη μεταξύ των αδελφών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Αδελφότητα του Μπόγιοβιτς στην Andrijevica, της οποίας οι φιλανθρωπίες είναι δύσκολο να μετρηθούν.

«Ειδικά αν πάμε λίγο πίσω, στον δούκα Πέταρ Μπόγιοβιτς, που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα του. Ήταν πάντα έτοιμος να χύσει αίμα για την πατρίδα του, γι’ αυτό ο Θεός τον έστεψε με μεγάλη επιτυχία και δόξα για τον ηρωισμό και την πίστη του στον Θεό, και την αγάπη για την πατρίδα. Το όνομά του συνδέεται με τη νίκη της σερβικής φυλής στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στον Α’ και Β’ Βαλκανικό πόλεμο.

Περισσότερες Φωτογραφίες

Освећен нови звоник и споменик војводи Петру Бојовићу у Андријевици

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων