02/03/2023 02/03/2023 Άγνωστοι εισέβαλαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην περιοχή Πέτρινα, κοντά στην πόλη Σίσακ της Κροατίας, προκαλώντας υλικές ζημιές. Μετά την καταγγελία που έγινε, μέλη του Αστυνομικού Τμήματος διενήργησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. “Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που εισέβαλαν στην εκκλησία στην οδό Brezje στην περιοχή...
02 Μαρτίου, 2023 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 8:52

Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν Ορθόδοξο Ναό στην Κροατία

Διαδώστε:
Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν Ορθόδοξο Ναό στην Κροατία

Άγνωστοι εισέβαλαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην περιοχή Πέτρινα, κοντά στην πόλη Σίσακ της Κροατίας, προκαλώντας υλικές ζημιές. Μετά την καταγγελία που έγινε, μέλη του Αστυνομικού Τμήματος διενήργησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

“Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που εισέβαλαν στην εκκλησία στην οδό Brezje στην περιοχή Πέτρινα, και έκλεψαν τις εθελοντικές συνεισφορές των πιστών. Εξαιτίας αυτής της σοβαρής κλοπής θα παρέμβει η αρμόδια εισαγγελία” όπως ανακοινώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σίσακ-Μοσλαβίνα.

Αυτή ήταν η διάρρηξη και ο βανδαλισμός δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς ο συγκεκριμένος Ορθόδοξος Ναός έχει μπει στο στόχαστρο πολλές φορές. Η τελευταία επίθεση έγινε τον Μάιο του περασμένου έτους , όταν ένας νεαρός άνδρας βεβήλωσε την εκκλησία γράφοντας εθνικιστικά σύμβολα στην πόρτα εισόδου και στους τοίχους.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός είναι υπό κατασκευή. Η ανέγερση του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με τη βοήθεια της Κυβέρνησης της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας (αυτόνομη επαρχία της Σερβίας), της Τομέα Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας και με εθελοντικές συνεισφορές πολιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στις 25 Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε η πρώτη λειτουργία στον ναό αυτό μετά από 30 χρόνια. Ο πρώτος ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή χτίστηκε το 1785, αλλά καταστράφηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ο δεύτερος ναός, που χτίστηκε το 1976, κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του ’90.

Κεντρική φωτογραφία: Парохија петрињска

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων