11/12/2020 11/12/2020 Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των θρησκευτικών οργανώσεων του Μαυροβουνίου, μεταξύ των οποίων και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, του Πατριαρχείου Σερβίας, είχε τις τελευταίες ημέρες ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Βλαντίμιρ Λεποσάβιτς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 8:56

Αλλάζει ο θρησκευτικός νόμος στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Αλλάζει ο θρησκευτικός νόμος στο Μαυροβούνιο

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των θρησκευτικών οργανώσεων του Μαυροβουνίου, μεταξύ των οποίων και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, του Πατριαρχείου Σερβίας, είχε τις τελευταίες ημέρες ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Βλαντίμιρ Λεποσάβιτς.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο αυτό τα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας περιέρχονταν στον έλεγχο του κράτους. Η ψήφισή του είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου, με πρωτοστάτη τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο, να βγαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για τις διώξεις εναντίον της Ορθοδοξίας
Η νέα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την απόσυρση του σχετικού νόμου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, γνωστοποίησε επίσης ότι, η κυβέρνηση ενημέρωσε και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κείμενο των αλλαγών.
Υπογράμμισε επίσης ότι το κείμενο των τροποποιήσεων του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας είναι έτοιμο και τα αμφισβητούμενα άρθρα αυτής της πράξης έχουν διαγραφεί και τροποποιηθεί. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου θα καθοριστούν από την κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στη Βουλή για έγκριση.
Στο τελικό κείμενο λαμβάνονται υπόψιν και οι εισηγήσεις της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων