30/09/2019 30/09/2019 Για τον ρόλο της Σερβικής Εκκλησίας, την αποστολή της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά και για τα εθνικά θέματα μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στην σερβική εφημερίδα “Politika”. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 800 ετών Αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. “Στους οκτώ αυτούς αιώνες, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, νίκες και ήττες, χαρές...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 13:28

“Αν δεν ήταν η Εκκλησία, δεν θα υπήρχε η Σερβία”

Διαδώστε:
“Αν δεν ήταν η Εκκλησία, δεν θα υπήρχε η Σερβία”

Για τον ρόλο της Σερβικής Εκκλησίας, την αποστολή της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά και για τα εθνικά θέματα μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στην σερβική εφημερίδα “Politika”. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 800 ετών Αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Στους οκτώ αυτούς αιώνες, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, νίκες και ήττες, χαρές και λύπες. Παρόλα αυτά καταφέραμε με τη βοήθεια του Θεού να διαφυλάξουμε την χριστιανική μας πίστη , την Ορθοδοξία, τη γλώσσα, το εθνικό πνεύμα, τον πολιτισμό και το έθνος μας, και με αυτή την πίστη εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σήμερα όλες τις δυσκολίες και τους πειρασμούς στην ζωή μας” δήλωσε.

“Για οκτώ αιώνες τώρα, ο σερβικός λαός και η Εκκλησία του συμβάλλουν στη χριστιανική, πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Είναι μια μεγάλη και θαυμάσια επέτειος” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Η Σερβία είναι σήμερα ένα κοσμικό κράτος. Το Σύνταγμα ορίζει τη Δημοκρατία της Σερβίας ως κοσμικό κράτος με διακριτούς ρόλους εκκλησίας πολιτείας. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και όταν και όπου χρειάζεται βοηθούν ο ένας τον άλλον” τόνισε και εξέφρασε παράλληλα, τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η εκκλησία δεν έχει λόγο για σημαντικά θέματα.

“Αν δεν ήταν η εκκλησία, σήμερα δεν θα υπήρχε ο λαός μας. Επομένως, ειδικά όταν πρόκειται για ζωτικά ζητήματα και για την ταυτότητα του λαού, η Εκκλησία θα εκφράζει την γνώμη της.Είτε αρέσει είτε όχι. Από την άλλη, τονίζω ότι η σχέση της Εκκλησίας με το κράτος έχει βελτιωθεί σημαντικά” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων