24/04/2022 24/04/2022 Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.  Τον Μακαριώτατο πλαισίωνα  Ιεράρχες και κληρικοί του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ αναγνώστηκε και το μήνυμα για το Πάσχα του Προκαθημένου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τον Καθεδρικό Ναό είχαν κατακλείσει χιλιάδες πιστοί....
24 Απριλίου, 2022 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 11:03

Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Τον Μακαριώτατο πλαισίωνα  Ιεράρχες και κληρικοί του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ αναγνώστηκε και το μήνυμα για το Πάσχα του Προκαθημένου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τον Καθεδρικό Ναό είχαν κατακλείσει χιλιάδες πιστοί.

Την ίδια ώρα ευχές για το Πάσχα έστειλαν στον Πατριάρχη Σερβίας ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, κ. Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς. 

“Η μεγαλύτερη χριστιανική εορτή – αυτή η αιώνια μαρτυρία μιας νέας ζωής – γιορτάζεται και φέτος σε περιόδους πειρασμού που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και ο ένδοξος σερβικός λαός, καθώς και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Θέλω το Πάσχα να είναι το ισχυρότερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη Δημοκρατία της Σερβίας, κοιτάζοντας αποφασιστικά μπροστά. Είμαι πεπεισμένος ότι, όπως και πριν, θα δείξουμε σοφία, αποφασιστικότητα και θα ενισχύσουμε την ειρήνη, την ανεκτικότητα και την ευημερία του σερβικού λαού”, επισημαίνει προς τον κ.κ. Πορφύριο ο Σέρβος Πρόεδρος.

“Είθε η γιορτή της Ανάστασης του Χριστού, σε μια εποχή δύσκολων δοκιμασιών και προκλήσεων που απαιτούν υπομονή, συναναστροφή και κατανόηση, να αποτελέσει οδηγό και έμπνευση για να πιστέψουμε και να επιμείνουμε στο δρόμο της σωτηρίας, της αλήθειας και της δικαιοσύνης”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Τσβιγιάνοβιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων