26/01/2021 26/01/2021 Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αναστήλωση του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Κουπίνοβο της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνα στη Σερβία, ο οποίος είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ναός ανακαινίζεται με την ευλογία του Επισκόπου Σιρμίου κ. Βασιλείου, με κονδύλια από την Επισκοπή, την Επαρχία, τον...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 9:51

Αναβιώνει η Αγία Τριάδα στο Κουπίνοβο

Διαδώστε:
Αναβιώνει η Αγία Τριάδα στο Κουπίνοβο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αναστήλωση του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Κουπίνοβο της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνα στη Σερβία, ο οποίος είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ναός ανακαινίζεται με την ευλογία του Επισκόπου Σιρμίου κ. Βασιλείου, με κονδύλια από την Επισκοπή, την Επαρχία, τον Δήμο Πέτσιντσι και δωρητές.

Στόχος είναι μέχρι την άνοιξη να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη στέγη του ναού.

Η κατασκευή της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Κουπίνοβο άρχισε την περίοδο 1802-1810. Το τέμπλο ολοκληρώθηκε το 1846. Η εκκλησία καταστράφηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τον Ιούλιο του 1944 και τη δεκαετία του ’90 η στέγη κατέρρευσε πλήρως.


Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων