31/03/2021 31/03/2021 Συνεχίζονται οι εργασίες στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κρούσεβατς της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο, με παρεμβάσεις στην ξύλινη στέγη. Ο ναός του 19ου αιώνα βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης για δεκαετίες, καθώς είχε τεθεί στον έλεγχο του κράτους και μάλιστα χαρακτηρισμένος ως τζαμί. Το 2017 ο νομικός αγώνας έληξε υπέρ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και...
31 Μαρτίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2021 - 8:21

Αναβιώνει ο ιστορικός Άγιος Δημήτριος στο Κρούσεβατς

Διαδώστε:
Αναβιώνει ο ιστορικός Άγιος Δημήτριος στο Κρούσεβατς

Συνεχίζονται οι εργασίες στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κρούσεβατς της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο, με παρεμβάσεις στην ξύλινη στέγη.
Ο ναός του 19ου αιώνα βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης για δεκαετίες, καθώς είχε τεθεί στον έλεγχο του κράτους και μάλιστα χαρακτηρισμένος ως τζαμί. Το 2017 ο νομικός αγώνας έληξε υπέρ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και έκτοτε άρχισαν οι παρεμβάσεις για την αναστήλωσή του.
Ο ιστορικός αυτός ναός υπέστη εκτεταμένες καταστροφές κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Τίτο, και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως νεκροτομείο.
Εμπνευστής της ανακαίνισής του ναού ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος, στο πλαίσιο της ολικής αναγέννησης της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων