16/07/2020 16/07/2020 Για δεύτερη φορά αναβάλλεται η δίκη του Επίσκοπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου και άλλων οκτώ ιερέων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κατηγορείται μαζί με τους ιερείς για παραβίαση των μέτρων κατά τη Θεία Λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο...
16 Ιουλίου, 2020 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 18:19

Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη του Επισκόπου Νίκσιτς

Διαδώστε:
Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη του Επισκόπου Νίκσιτς

Για δεύτερη φορά αναβάλλεται η δίκη του Επίσκοπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου και άλλων οκτώ ιερέων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κατηγορείται μαζί με τους ιερείς για παραβίαση των μέτρων κατά τη Θεία Λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νίκσιτς στις γιορτές του Αγίου Βασιλείου Ostroški, στις 12 Μαΐου.

Ο δικαστής Igor Đuričković έλαβε την απόφαση, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Sava Kostić, ενός από τους δικηγόρους υπεράσπισης του Αιδεσιμότατου Επισκόπου κ. Ιωαννίκιου και τεσσάρων ιερέων, να αναβάλει τη δίκη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Η επόμενη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου στις 9 η ώρα.

Σήμερα, προς υποστήριξη του Επισκόπου και των κληρικών συγκεντρώθηκε και πάλι ένας μεγάλος αριθμός ιερέων και λαϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ακρόαση της κύριας δίκης, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, αναβλήθηκε επειδή ο ιερέας Slobodan Jokić βρισκόταν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας.

Στη σημερινή ακρόαση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και ρώτησε τον δικαστή γιατί δεν είναι ο ίδιος ο πρώτος κατηγορούμενος, δεδομένου ότι προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στις 12 Μαΐου.

Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στους δημοσιογράφους όταν βγήκε από την δικαστική αίθουσα μετά την απόφαση αναβολής της δίκης.

«Ήταν πιο φυσιολογικό να είμαι από τους πρώτους που θα κατηγορούσαν. Τέλεσα τη Θεία Λειτουργία στο Όστρογκ και ο Άγιος Βασίλειος με έστειλε να είμαι εκεί με τον ευλογημένο Επίσκοπο Ιωαννίκιο, ο οποίος είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν θα έπρεπε να γίνει λιτανεία. Βλέποντας ότι μαζεύτηκε πολύς κόσμος δεν μπόρεσα να αφήσω τους ανθρώπους χωρίς αυτό, αλλά έβαλαν τον επίσκοπο και τους ιερείς ενώπιον του δικαστηρίου, και εγώ, που είμαι ο κύριος ένοχος, δεν είμαι εκεί. Ποιος ήταν ο λόγος που δεν με κατηγόρησαν, εάν ήμουν ένοχος; Αν αυτή είναι η δίκη κάποιου, αυτή είναι η δίκη του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι, επειδή συγκεντρώνει εμάς και όλους αυτούς τους ανθρώπους, που συγκεντρώνει», κατέληξε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων