09/12/2021 12/12/2021 Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο είχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ και η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 12:01

Ανέγερση Ρωσο-σερβικού ναού στην Μπάνια Λούκα

Διαδώστε:
Ανέγερση Ρωσο-σερβικού ναού στην Μπάνια Λούκα

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο είχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ και η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο στην κατοικία του στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο εφημέριος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσιεφ, ο Γραμματέας Διορθοδόξων Υποθέσεων του ΤΕΕΣ Α. Χόσεφ και στελέχη του Ιδρύματος.

Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Πανιερώτατο τον χαιρετισμό και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και του προέδρου του ΤΕΕΣ, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος.

Από την πλευρά του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ενότητας της Ορθοδοξίας έχοντας ως βάση την πίστη στην κανονική εκκλησιαστική τάξη και την φιλία μεταξύ των Εκκλησιών Σερβίας και Ρωσίας καθώς και των δύο αδελφικών λαών για τους οποίους οι δύο Εκκλησίες έχουν την ποιμαντική μέριμνα.

Επίσης, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από τα χρόνια των σπουδών του στην Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας από το 1971 έως το 1975 και αναφέρθηκε στους φοιτητές των Θεολογικών Σχολών του Πατριαρχείου Μόσχας που προέρχονται από την Ιερά Επισκοπή Μπανιαλούκας.

Παράλληλα, ο Πανιερώτατος έκανε μνεία στις παραδοσιακές αδελφικές Ρωσο-σερβικές σχέσεις που διατηρούνται στην Ιερά Επισκοπή Μπανιαλούκας, οι οποίες εκφράζονται μέσω της ιδέας ανέγερσης ενός Ρωσο-σερβικού ναού στην Μπάνια Λούκα.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Επισκοπή Μπανιαλούκας, πρωθιερέας Ντράγκαν Μαξίμοβιτς, ξενάγησε τους επισκέπτες στην τοποθεσία που οικοδομείται ο Ρωσο-σερβικός ναός και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και τους ενημέρωσε για τα σχέδια της οικοδομής και την πορεία των εργασιών. Ο ναός ανεγείρεται σύμφωνα με το σχέδιο, που καταρτίσθηκε κατά την διετία 2017-2018 από ειδικούς του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Μόσχας βάσει της αρχιτεκτονικής της Ιεράς Μονής Τσούντοφ στη Μόσχα και θα έχει τρία παρεκκλήσια, ένα από τα οποία θα αφιερωθεί στην αγία τσαρική οικογένεια των Ρομανώφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων