19/06/2019 19/06/2019 Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στο Μαυροβούνιο σχετικά με το μέλλον της Ορθοδοξίας. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την Σερβική Κυβέρνηση, την Σερβική Εκκλησία, αλλά και τους Ορθοδόξους πιστούς που διαμένουν στην χώρα, Ο Πρόεδρος Μίλο Ντζουκάνοβιτς απέρριψε το αίτημα για την κατάργηση ενός σχεδίου νόμου που προβλέπει τη δημιουργία...
19 Ιουνίου, 2019 - 8:34

Ανησυχία για την Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ανησυχία για την Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στο Μαυροβούνιο σχετικά με το μέλλον της Ορθοδοξίας. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την Σερβική Κυβέρνηση, την Σερβική Εκκλησία, αλλά και τους Ορθοδόξους πιστούς που διαμένουν στην χώρα,

Ο Πρόεδρος Μίλο Ντζουκάνοβιτς απέρριψε το αίτημα για την κατάργηση ενός σχεδίου νόμου που προβλέπει τη δημιουργία μητρώου θρησκευτικών κτιρίων, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση της περιουσίας που ανήκει στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο κ. Ντζουκάνοβιτς δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αφαιρέσει ό, τι ανήκει στο Μαυροβούνιο και προειδοποίησε ότι οι αντιδράσεις αποτελούν «εξωτερική» παρέμβαση στις υποθέσεις της χώρας.

Επέμεινε ότι το νέο νομοσχέδιο για την ελευθερία της θρησκείας δεν αποσκοπεί στη δήμευση της ιδιοκτησίας κάποιου.

“Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από το Μαυροβούνιο να αποκτήσει ούτε ένα μέτρο που ανήκει σε κάποιον άλλον, αλλά η [χώρα] δεν σκοπεύει να αφήσει κανέναν να κλέψει ό,τι είναι κρατική ιδιοκτησία”, ανέφερε.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας στις 16 Μαΐου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μητρώο όλων των θρησκευτικών κτηρίων και χώρων που ανήκαν στο ανεξάρτητο βασίλειο του Μαυροβουνίου πριν από το 1918.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι οι θρησκευτικές κοινότητες μπορούν να διατηρήσουν την κυριότητα της ιδιοκτησίας τους μόνο εάν έχουν σαφή αποδεικτικά στοιχεία ιδιοκτησίας, προκαλώντας αντιδράσεις από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημεύσει την περιουσία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων