11/01/2021 11/01/2021 Μεγάλη είναι η ανταπόκριση της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό στην Κροατία. Η Επισκοπή Όσιγεκ και Μπαράνιας, με τις ευλογίες του Επισκόπου κ. Χερουβείμ συνέλεξαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία απέστειλαν στην Πέτρινια. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα ακολουθήσει η αποστολή κι άλλων πακέτων ανθρωπιστικής...
11 Ιανουαρίου, 2021 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2021 - 11:44

Ανθρωπιστική βοήθεια στη σεισμόπληκτη Πέτρινια

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στη σεισμόπληκτη Πέτρινια

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό στην Κροατία. Η Επισκοπή Όσιγεκ και Μπαράνιας, με τις ευλογίες του Επισκόπου κ. Χερουβείμ συνέλεξαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία απέστειλαν στην Πέτρινια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα ακολουθήσει η αποστολή κι άλλων πακέτων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, ισχυρός σεισμός έπληξε την Κροατία στην περιοχή της Πέτρινια. Ο σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα 12χρονο κορίτσι Επιπλέον πολλοί Ναοί έχουν καταστραφεί και αρκετοί έχουν υποστεί φθορές ενώ όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας αρκετοί Ιερείς με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν ακόμα και τις οικείες τους καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες.

Το Πατριαρχείο Σερβίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές Εκκλησίες του Πατριαρχείου με κυριότερο τον Ιερό Ναό της Αγίας Πέτκας ο οποίος και θα παύσει την λειτουργία του όπως και ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ πολλά κτίρια της Εκκλησίας στην Πετρίνια υπέστησαν φθορές. Πολλοί Ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μαζί με τις οικογένειές τους τα σπίτια τους λόγω των μεγάλων ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων