31/05/2022 31/05/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Αντίγραφα ιερών εικόνων της Παναγίας από το Άγιον Όρος έφτασαν την Κυριακή στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Σπλίτ της Κροατίας.  Τις εικόνες υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Δαλματίας κ. Νικόδημος με κληρικούς και πιστούς της κοινότητας των Ορθοδόξων της περιοχής. Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία...
31 Μαΐου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 11:50

Αντίγραφα εικόνων της Παναγίας από το Άγιον Όρος στο Σπλίτ της Κροατίας

Διαδώστε:
Αντίγραφα εικόνων της Παναγίας από το Άγιον Όρος στο Σπλίτ της Κροατίας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αντίγραφα ιερών εικόνων της Παναγίας από το Άγιον Όρος έφτασαν την Κυριακή στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Σπλίτ της Κροατίας. 

Τις εικόνες υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Δαλματίας κ. Νικόδημος με κληρικούς και πιστούς της κοινότητας των Ορθοδόξων της περιοχής. Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία στη μεγάλη πνευματική χαρά για την τοπική Εκκλησία και την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου καθώς και αντίγραφο εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας από το ασκητήριο του Αγίου Σάββα στο Άγιον Όρος.

“Μαζευτήκαμε με την ευκαιρία της μεγάλης χαράς, γιατί για τη μικρή μας κοινότητα λάβαμε αντίγραφα της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Τριχερούσας που βρίσκεται στο Χιλανδάρι και της εικόνας της Παναγίας που βρίσκεται στο ασκητήριο του Αγίου Σάββα στο Άγιον Όρος. Μαζί τους, σε αυτόν τον άγιο τόπο, θα προσευχηθούμε στην Υπεραγία Μητέρα του Θεού να είναι μεσίτης όλων μας ενώπιον του θρόνου του Υψίστου και μπροστά στο πρόσωπο του αγαπημένου της Υιού που, ερχόμενος σε αυτόν τον κόσμο, έδωσε όλοι μας την ευκαιρία να γίνουμε αδέρφια Του”, ανέφερε.

Ο Επίσκοπος Δαλματίας κάλεσε στο τέλος τους πιστούς να προσευχηθούν μπροστά σε αυτές τις εικόνες για την ολοκλήρωση του μακροχρόνιου έργου της ανέγερσης Ναού του Αγίου Σάββα στο Σπλίτ.

Πηγή: eparhija-dalmatinska.hr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων