06/09/2020 06/09/2020 Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στη συμβολή της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο στον αγώνα για τη δικαιοσύνη στη χώρα και εξήγησε την ανάμειξη της Εκκλησίας στις τελευταίες εκλογές. “Ο αγώνας μας ήταν για την υιοθέτηση ενός καλύτερου νόμου από αυτόν που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση για την ελευθερία της...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 9:25

“Αντισταθήκαμε με το μόνο τρόπο που μας είχε απομείνει”

Διαδώστε:
“Αντισταθήκαμε με το μόνο τρόπο που μας είχε απομείνει”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στη συμβολή της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο στον αγώνα για τη δικαιοσύνη στη χώρα και εξήγησε την ανάμειξη της Εκκλησίας στις τελευταίες εκλογές.

“Ο αγώνας μας ήταν για την υιοθέτηση ενός καλύτερου νόμου από αυτόν που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση για την ελευθερία της θρησκείας, επειδή ήταν ένα φρικτό κείμενο και δεν μπορούσαμε να το αποδεχτούμε. Αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να εκφράσουμε δημόσια τη διαφωνία μας και να αντισταθούμε με τον μοναδικό τρόπου που μας είχε απομείνει, να βγούμε στους δρόμους μπροστά από τους Ιερούς Ναούς για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας και τους όρκους των προγόνων μας. Κάποιο το ερμήνευσαν σαν να παρεμβαίνουμε στην πολιτική, αφήστε τους να σκεφτούν ότι θέλουν” τόνισε ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καθεστώς στο Μαυροβούνιο και στον πρόεδρο κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς σημειώνοντας πως “Όταν κάποιος κυβερνάει για 30 χρόνια ταυτίζεται με το κράτος και θέτει τον εαυτό του πάνω από αυτό” και συνέχισε “Τώρα δεν θα δώσει καμία πραγματική δύναμη, υπάρχει στους ανθρώπους ότι δεν δίνουν δύναμη χωρίς αίμα. Δεν το πιστεύω, φυσικά, αυτό γιατί ο λαός δείχνει τη βούλησή του με τις εκλογές. Η βούληση των ανθρώπων είναι ότι θέλουν να αλλάξουν κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση αντί να χτίσει ένα κράτος το κατέστρεψε. Έχουν στα χέρια τους μηχανισμούς που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το κράτος δικαίου και την ασφάλεια του Μαυροβουνίου”.

Τέλος αναφέρθηκε στους νέους που εμφανίστηκαν στην κυβέρνηση τονίζοντας “Αυτοί οι νέοι, που εμφανίστηκαν επίσης ως κόμματα στη σκηνή της αντιπολίτευσης,  ελπίζω ότι θα έχουν τη σοφία και το θάρρος να συνειδητοποιήσουν τη βούληση του λαού και για μια ειρηνική αλλαγή κυβέρνησης”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στη σερβική γλώσσα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων