04/02/2021 04/02/2021 Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για την τοποθεσία, στην οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 του μήνα η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προκειμένου να εκλέξει νέο Πατριάρχη Σερβίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του τοποτηρητή του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου, στο πρακτορείο tanjung.rs τρεις τοποθεσίες θεωρούνται πιθανές, με την κρύπτη του...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2021 - 11:30

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για την τοποθεσία, στην οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 του μήνα η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προκειμένου να εκλέξει νέο Πατριάρχη Σερβίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τοποτηρητή του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου, στο πρακτορείο tanjung.rs τρεις τοποθεσίες θεωρούνται πιθανές, με την κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα να θεωρείται η επικρατέστερη.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η όλη διαδικασία εκλογής θα ολοκληρωθεί σε μία ημέρα.

Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας πρόσθεσε ότι ο μόνος λόγος, για τον οποίο θα μπορούσε να αναβληθεί η Ιερά Σύνοδος θα ήταν να υπάρξει ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα είναι ένας από τους υποψηφίους για τον Πατριαρχικό Θρόνο υπογράμμισε: “Αυτό το αφήνω στην κρίση της Συνόδου και στον Θεό. Αυτή τη στιγμή ενεργώ ως Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων