21/07/2020 21/07/2020 Τη συμπαράσταση τους προς τον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα τον οποίο δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο ενάντια στο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας εκφράζουν με επιστολή τους αθλητές.  “Εμείς, που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αθλητισμό και έχουμε συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη...
21 Ιουλίου, 2020 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 11:02

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στο πλευρό της Εκκλησίας και οι αθλητές

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στο πλευρό της Εκκλησίας και οι αθλητές

Τη συμπαράσταση τους προς τον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα τον οποίο δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο ενάντια στο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας εκφράζουν με επιστολή τους αθλητές. 

Εμείς, που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αθλητισμό και έχουμε συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη προβολή της χώρας μας διεθνώς, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας μας από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε τον δίκαιο αγώνα της ενάντια στο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που εισάγει διακρίσεις“, τονίζουν.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν 86 αθλητές από διάφορα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία, καταλήγει με την προτροπή ο αγώνας να συνεχιστεί για την τιμή και την υπεράσπιση των Αγίων.

Την ίδια ώρα θετικά απάντησε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Αν και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη το κάλεσμα από τον Πρωθυπουργό ήρθε αρκετά καθυστερημένα, τονίζει πως αποδέχεται την πρόσκληση καθώς η Εκκλησία έχει θέσει από την αρχή τον διάλογο ως τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος που έχει ταράξει τους τελευταίους μήνες τη χώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων