14/03/2023 14/03/2023 Την πρώτη τακτική συνεδρίαση για το 2023 πραγματοποίησε την Κυριακή το Επισκοπικό Συμβούλιο την Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωαννικίου. Μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διάταξης ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις του έτους που πέρασε. Με ικανοποίηση έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των ιερέων και των...
14 Μαρτίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 10:30

Αύξηση ιερέων και μοναχών στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Αύξηση ιερέων και μοναχών στο Μαυροβούνιο

Την πρώτη τακτική συνεδρίαση για το 2023 πραγματοποίησε την Κυριακή το Επισκοπικό Συμβούλιο την Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωαννικίου.

Μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διάταξης ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις του έτους που πέρασε. Με ικανοποίηση έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των ιερέων και των μοναχών αυξήθηκε σημαντικά τον προηγούμενο χρόνο, γεγονός που ωφελεί τη βελτίωση του ενοριακού ποιμαντικού έργου, καθώς και τη μοναστική ζωή. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και σε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις τη χρονιά που πέρασε που διοργανώθηκαν στη Μητρόπολη.

Ανέγερση του πρώτου Ορθόδοξου Γυμνασίου

Η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Τοπική Εκκλησία τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για την ανέγερση του Γυμνασίου ‘Άγιος Σάββας” στην Ποντγκόριτσα το οποίο θα είναι το πρώτο Ορθόδοξο Γυμνάσιο στην επικράτεια του Μαυροβουνίου. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος το έργο αυτό έχει τεράστια σημασία για την εκπαίδευση στη χώρα καθώς δίνει τη δική του μαρτυρία στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στα αξιομνημόνευτα έργα που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη είναι η ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Πέτκα στο Ντανίλοβγκραντ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων