21/11/2020 21/11/2020 Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Άγιο Σάββα Βελιγραδίου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Το σκήνωμα του Πατριάρχη, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής, θα μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ναό του Αγίου Σάββα.  Την Κυριακή...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 15:57

Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη στον Ναό του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη στον Ναό του Αγίου Σάββα

Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Άγιο Σάββα Βελιγραδίου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Το σκήνωμα του Πατριάρχη, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής, θα μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ναό του Αγίου Σάββα. 

Την Κυριακή το πρωί, 9π.μ. ώρα Σερβίας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος και θα ακολουθήσει η Εξόδιος Ακολουθία την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας και την παρουσία πολλών Επισκόπων και Ιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας αλλά και προσκεκλημένων από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία και τους επικήδειους λόγους για τον Πατριάρχη θα ακολουθήσει η ταφή στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα. Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο κ. Μίρολαντ Ντόντικ μέλος και πρ. πρόεδρος στην Προεδρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων ενημερώνει τους κληρικούς, μοναχούς και πιστούς ότι κατά τη διάρκεια της προσευχής και του αποχαιρετισμού του  Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου στον Ναό του Αγίου Σάββα θα ακολουθήσει τα αυστηρά μέτρα που είναι επιβεβλημένα λόγω της επιδημίας στη χώρα σύμφωνα με τις υποδείξεις από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον κλήρο και τους πιστούς να πολλαπλασιάσουν τις προσωπικές προσευχές τους για την ειρήνη της ψυχής του αγαπητού Πατριάρχη. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων