05/12/2020 05/12/2020 Δελτίο Τύπου με αφορμή το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμηση του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη όπου αναφέρει ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα τιμηθεί η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη σε όλες τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως...
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 11:11

Αύριο το 40ημερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Αύριο το 40ημερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Δελτίο Τύπου με αφορμή το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμηση του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη όπου αναφέρει ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα τιμηθεί η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη σε όλες τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας του Μαυροβουνίου στη Θεία Λειτουργία θα παρευρίσκονται μόνο κληρικοί και μοναχοί ενώ οι πιστοί που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη θα μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας να προσεγγίζουν τον τάφο του και να ανάψουν ένα κερί. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Ιερά Μητρόπολη και το Radio Svetigora.

Ακόμα η Ιερά Μητρόπολη καταλήγει: «Όντας στην περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, όπου η πνευματική ζωή κάθε πιστού είναι πιο έντονη σας υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις πνευματικές ανάγκες που έχουν οι πιστοί, όπως και την προηγούμενη περίοδο, μπορούν να επικοινωνούν με τους ιερείς της ενορίας τους.  Προσευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να αναπαύσει τη ψυχή του μακαριστού Μητροπολίτη και πνευματικού μας πατέρα κυρού Αμφιλοχίου».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων