18/07/2020 18/07/2020 Για το Μαυροβούνιο και τον αντισυνταγματικό νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος σε συνέντευξή του στο Radio- Television “Aktuelno”. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: “Αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο σήμερα είναι απλώς η συνέχεια σε ότι συνέβαινε κατά την περίοδο του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε, και ακόμη και...
18 Ιουλίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 18:01

“Αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο είναι η συνέχεια της ιστορίας”

Διαδώστε:
“Αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο είναι η συνέχεια της ιστορίας”

Για το Μαυροβούνιο και τον αντισυνταγματικό νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος σε συνέντευξή του στο Radio- Television “Aktuelno”.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: “Αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο σήμερα είναι απλώς η συνέχεια σε ότι συνέβαινε κατά την περίοδο του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε, και ακόμη και μετά από αυτόν. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία απαιτεί αδελφική αρμονία, αγάπη, ειρήνη και συμφιλίωση αδελφών και όχι συγκρούσεις. Όμως, από την άλλη πλευρά, η Εκκλησία προστατεύει την ταυτότητά της, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο νόμος, δεν είναι νόμος αλλά παράνομος», δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Στην εκπομπή μίλησαν και ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι κάτι που δείχνει το μέγεθος που έχει πάρει στη χώρα το θέμα με το νόμο της θρησκευτικής ελευθερίας και του νόμου που αντιτίθεται στο Σύνταγμα της χώρας. Θυμίζουμε ότι οι διώξεις των ιερέων και της Ορθοδοξίας στη χώρα του Μαυροβουνίου συνεχίζονται τους τελευταίους μήνες με αμείωτο ρυθμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων