03/12/2023 03/12/2023 Ιερέας της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης επισκέφτηκε τον βεβηλωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Ρακίτνιτσα του Δήμου Ποντούγεβο στο Κοσσυφοπέδιο, και ανακάλυψε ότι στην πόρτα της εκκλησίας είχε μπει λουκέτο. Ο ιερέας της συγκεκριμένης ενορίας π. Staniša Arsić επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό που διαπίστωσε είναι...
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 15:31

Αυτοψία Ιερέα της Επισκοπής Ράσκας στον βεβηλωμένο Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Δήμου Ποντούγεβο

Διαδώστε:
Αυτοψία Ιερέα της Επισκοπής Ράσκας στον βεβηλωμένο Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Δήμου Ποντούγεβο

Ιερέας της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης επισκέφτηκε τον βεβηλωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Ρακίτνιτσα του Δήμου Ποντούγεβο στο Κοσσυφοπέδιο, και ανακάλυψε ότι στην πόρτα της εκκλησίας είχε μπει λουκέτο.

Ο ιερέας της συγκεκριμένης ενορίας π. Staniša Arsić επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό που διαπίστωσε είναι ότι μετά τον εμπρησμό και την κατεδάφιση του νότιου τοίχου του ναού, πριν από μερικά χρόνια έγιναν οικοδομικές εργασίες χωρίς την άδεια κανενός.

Ο ίδιος προσπάθησε να μπει στην εκκλησία, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη με ένα μεγάλο καινούργιο λουκέτο και η η κλειδαριά ήταν αλλαγμένη.

Στη βόρεια πλευρά του Ναού, στο κυρίως μέρος του ναού, τα τζάμια του παραθύρου ήταν σπασμένα, και μέσα από αυτό διέκρινε είναι ότι έγινε διάρρηξη εκεί και ότι έλειπαν πράγματα.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στο tvhram, τον συγκεκριμένο ναό είχαν επισκεφθεί οι αυτοαποκαλούμενοι ιερείς Nikola Žufka και Christian Zagali. (Διαβάστε σχετικά: Αλβανός εθνικιστής, αυτοαποκαλούμενος ιερέας, εισέβαλε σε Ορθόδοξο ναό στο Κοσσυφοπέδιο)

Κάτω από το παράθυρο υπήρχαν τα υπολείμματα μικρών λευκών κεριών που χρησιμοποιήθηκαν μάλλον για διακόσμηση και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν στο «τελετουργικό» που έγινε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Ο π. Staniša προσευχήθηκε μπροστά στην κλειστή πόρτα.

 

Πηγή: tvhram

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων