29/04/2024 29/04/2024 “Η βάπτιση είναι η αρχή της πνευματικής ζωής η οποία πρέπει να έχει αντίκτυπο καθημερινά στη ζωή μας” τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από την ενορία Αγίας Τριάδος στο Ripnje όπου χθες, Κυριακή των Βαϊων, συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Novi Brda κ. Ιλαρίωνα.  Η ημέρα εορτής της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα αποτέλεσε...
29 Απριλίου, 2024 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 9:24

Δεκάδες παιδιά βάπτισε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δεκάδες παιδιά βάπτισε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος (ΦΩΤΟ)

“Η βάπτιση είναι η αρχή της πνευματικής ζωής η οποία πρέπει να έχει αντίκτυπο καθημερινά στη ζωή μας” τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από την ενορία Αγίας Τριάδος στο Ripnje όπου χθες, Κυριακή των Βαϊων, συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Novi Brda κ. Ιλαρίωνα. 

Η ημέρα εορτής της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα αποτέλεσε και ημέρα εισόδου δια του Αγίου Βαπτίσματος δεκάδων παιδιών της περιοχής, τα οποίοι βαπτίστηκαν κατά την Θεία Λειτουργία από τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επρόκειτο για ημέρα πνευματικής χαράς για όλη την ενορία, αλλά και ευρύτερα για την Τοπική Εκκλησία, κάτι το οποίο ανέφερε και στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

“Βαπτιζόμαστε και ξανά γεννιόμαστε για να μπορούμε πρώτα απ’ όλα να συμμετέχουμε σε καθετί που αποτελεί την ζωή της Εκκλησίας, η οποία κορυφώνεται στη θεία Λειτουργία, στο ιερό μυστήριο της Θείας Κοινωνίας”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων