14/09/2022 14/09/2022 Οι επιθέσεις σε βάρος χριστιανών Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν τέλος καθώς το βράδυ της δευτέρας πατέρας και γιός μαχαιρώθηκαν από δύο Αλβανόφωνους κοντά στην γέφυρα Baba κοντά στο Vučitrn, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.   Του Νικόλαου Ζαΐμη  Πρόκειται για τον δεκαεννιάχρονο Σέρβο Nemanja Mitrović και τον πατέρα οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 9:21

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε βάρος Ορθοδόξων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο – Νέα καταδίκη από την Επισκοπή Ράσκας

Διαδώστε:
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε βάρος Ορθοδόξων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο – Νέα καταδίκη από την Επισκοπή Ράσκας

Οι επιθέσεις σε βάρος χριστιανών Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν τέλος καθώς το βράδυ της δευτέρας πατέρας και γιός μαχαιρώθηκαν από δύο Αλβανόφωνους κοντά στην γέφυρα Baba κοντά στο Vučitrn, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.  

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Πρόκειται για τον δεκαεννιάχρονο Σέρβο Nemanja Mitrović και τον πατέρα οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Θέση για το περιστατικό έλαβε η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης η οποία με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη βίαιη επίθεση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση του σερβικού πληθυσμού. “Αυτή είναι ακόμη μια σειρά επιθέσεων με εθνικά κίνητρα κατά του σερβικού πληθυσμού που απειλεί την ασφάλειά μας και δείχνει ότι η βία κατά των Σέρβων είναι καθημερινό μέρος της ζωής μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια”, σημειώνει η Επισκοπή.

Να μην μείνουν ατιμώρητοι οι δράστες

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, δύο Αλβανοί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, συνελήφθησαν και διατάχθηκε η κράτηση τους για 48 ώρες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο RTV Kim, έγινε προσπάθεια για την αλίευση περισσότερων πληροφοριών, ωστόσο από το αστυνομικό τμήμα στο Obilić, ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτήν την υπόθεση.

Η Επισκοπή ζητά την πλήρη εφαρμογή του νόμου σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες τέτοιου είδους φαινόμενα έμειναν ατιμώρητα.

“Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις βίας κατά Σέρβων που ποτέ δεν ερευνήθηκαν ούτε οι δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Μια κοινωνία που επιτρέπει η βία κατά μιας κοινότητας να γίνεται πρότυπο συμπεριφοράς που επαναλαμβάνεται εδώ και είκοσι χρόνια, δείχνει ότι δεν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις για μια κανονική ζωή για όλους τους πολίτες. Οι επιθέσεις εναντίον των Σέρβων, καθώς και άλλες μορφές απειλών και εθνοτικής μισαλλοδοξίας, εντάθηκαν ιδιαίτερα λόγω της ρητορικής των νέων αρχών του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίες αντί να εργάζονται για την προστασία όλων των πολιτών, κάνουν διακρίσεις κατά των Σέρβων, παραβιάζοντας το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις των δικών τους δικαστηρίων”.

Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης υψώνει φωνή διαμαρτυρίας

Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης υψώνει και πάλι της φωνή της για να διαμαρτυρηθεί για τις επιθέσεις μισαλλοδοξίας καλώντας όλους τους διεθνείς φορείς να πατάξουν το φαινόμενο που απειλεί την από αιώνων παρουσία τους στα εδάφη και να εργαστούν για την ειρήνη.

“Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης υψώνει ισχυρή φωνή διαμαρτυρίας για αυτήν την επίθεση και όλες τις άλλες μορφές αδικίας που διαπράττονται με έναν ανοιχτά σαφή στόχο – να αποτρέψουν μια κανονική ζωή για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και να δημιουργήσουν ένα εθνικά καθαρό Κοσσυφοπέδιο. Καλούμε τον λαό μας να απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις με ψυχραιμία, αλλά αποφασιστικά να μην αποδεχτεί τη βασιλεία του τρόμου και να πολεμήσει με όλα τα νόμιμα μέσα, να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την πραγματική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, η οποία έρχεται σε έντονη αντίθεση με όλα τα δημοκρατικά πρότυπα και τις ελευθερίες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οι επιθέσεις και οι απειλές μπορούν μόνο να μας κάνουν πιο αποφασισμένους να παραμείνουμε και να επιβιώσουμε εδώ. Και όσοι πιστεύουν ότι τρομοκρατούν τους Σέρβους με βία, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι θα καταλήξουν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά στους ίδιους και στους ανθρώπους που εκπροσωπούν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφίας: radiokim.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων