15/07/2020 15/07/2020 Την λύπη του για την διακοπή του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας στο Μαυροβούνιο, εκφράζει ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε, π. Γκόγικο Πέροβιτς “Σημειώνουμε με λύπη ότι δύο μήνες μετά την πρωτοβουλία μας, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επίσημη απάντηση. Όμως, δεν μας...
15 Ιουλίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 8:35

“Δεν συμμετέχουμε στον μονόλογο της κυβέρνησης”

Διαδώστε:
“Δεν συμμετέχουμε στον μονόλογο της κυβέρνησης”

Την λύπη του για την διακοπή του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας στο Μαυροβούνιο, εκφράζει ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε, π. Γκόγικο Πέροβιτς

“Σημειώνουμε με λύπη ότι δύο μήνες μετά την πρωτοβουλία μας, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επίσημη απάντηση. Όμως, δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση της κυβέρνησης” υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αν και οι κυβερνώντες προβάλουν τον διάλογο, επί της ουσίας το “μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ένας μονόλογος”

Ο π. Γκόγικο τόνισε ότι ως Εκκλησία το τελευταίο διάστημα έχουν αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης των ευρωπαϊκών χωρών για την κατάσταση που επικρατεί στο Μαυροβούνιο.
Επεσήμανε επίσης, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγματεύσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα ήταν σωστή.
Σημειώνεται ότι στο Μαυροβούνιο έχουν προγραμματιστεί εκλογές για το τέλος Αυγούστου.
“Με έντονη τη δυσαρέσκεια για τη στάση που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις δημόσιες διαμαρτυρίες και τις προσευχές μας στο προσεχές μέλλον, χωρίς να παραβιάζουμε τα υγειονομικά μέτρα” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει υποχείριο κανενός κόμματος, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων