29/01/2019 29/01/2019 Την ανησυχία του ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου αναμένεται να εκφράσουν την επιθυμία να ανακηρυχθούν αυτοκέφαλες, σε μια διαδικασία αντίστοιχη με αυτή στην Ουκρανία εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την Εκκλησία της Σερβίας. ” Στο Φανάρι γνωρίζουν ότι υπό την Ορθόδοξη...
29 Ιανουαρίου, 2019 - 8:27

“Δεν θα ανεχθούμε αυτοκεφαλία σε Σκόπια και Μαυροβούνιο”

Διαδώστε:
“Δεν θα ανεχθούμε αυτοκεφαλία σε Σκόπια και Μαυροβούνιο”

Την ανησυχία του ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου αναμένεται να εκφράσουν την επιθυμία να ανακηρυχθούν αυτοκέφαλες, σε μια διαδικασία αντίστοιχη με αυτή στην Ουκρανία εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την Εκκλησία της Σερβίας.

” Στο Φανάρι γνωρίζουν ότι υπό την Ορθόδοξη Εκκλησία Σερβίας βρίσκεται η αυτόνομη Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας, όπου όλοι έχουν πρόσβαση στα μυστήρια, ανεξαρτήτου εθνικότητας. Επομένως, δεν βλέπω καμία πιθανότητα να βρουν έναν τρόπο να παρέμβουν στην σερβική επικράτεια. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα μοιάζει με τη νατοϊκή επέμβαση στη Σερβία. Αναφορικά με το Μαυροβούνιο η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη καθώς οι περισσότεροι πιστοι εκεί προσδιορίζουν τους εαυτούς τους ως Σέρβους” δήλωσε ο Πατριάρχης τη Σερβίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politika.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων