20/09/2020 20/09/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος δήλωσε ότι δεν θα πεθάνει πριν επιστρέψει η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Τσεντίνιε στην κορυφή του Λόβτσεν. “Μη νομίζετε ότι είμαι γέρος για αυτό. Ο Θεός θα τη φέρει πίσω εκεί που ήταν κατά τη διάρκεια της ζωής μου” σημείωσε ο Σεβασμιώτατος σε μέσο του Βελιγραδίου. ...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 17:14

Δεν θα πεθάνω μέχρι να γυρίσω την εκκλησία του Νιέγος στην κορυφή του Λόβτσεν

Διαδώστε:
Δεν θα πεθάνω μέχρι να γυρίσω την εκκλησία του Νιέγος στην κορυφή του Λόβτσεν

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος δήλωσε ότι δεν θα πεθάνει πριν επιστρέψει η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Τσεντίνιε στην κορυφή του Λόβτσεν. “Μη νομίζετε ότι είμαι γέρος για αυτό. Ο Θεός θα τη φέρει πίσω εκεί που ήταν κατά τη διάρκεια της ζωής μου” σημείωσε ο Σεβασμιώτατος σε μέσο του Βελιγραδίου. 

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι Η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου ήταν το κληροδότημα του Νιέγος και ζήτησε να ταφεί εκεί όταν την έκτισε το 1846. Ο Νιέγος είχε αναφέρει τότε “Θέλω να με πάρετε σε εκείνη την Εκκλησία στο Λόβτσεν… Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία την οποία σας ζητώ να εκπληρώσετε”. Η θέλησή του θα γίνει σεβαστή σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. Τα Λείψανα του Νιέγος (Petar Petrović Njegoš) βρίσκονται σε ειδικό Μαυσωλείο από το 1974 το οποίο έχει κατασκευαστεί από έναν Κροάτη γλύπτη στη θέση του Ορθοδόξου Παρεκκλησίου στο οποίο είχε θαφτεί ο Νιέγος στο Λόβτσεν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων