18/05/2020 18/05/2020 “Δεν έχουμε αρκετές λέξεις για να εκφράσουμε τη σημασία του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας μέσω του οποίου ενωνόμαστε με τον Θεό” δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι είναι κατ΄εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού. “Συχνά πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό και να προσευχόμαστε στον Θεό να μας οδηγεί στον ιερό...
18 Μαΐου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 16:02

Δεν υπάρχουν λέξεις για τη σημασία της Θείας Κοινωνίας

Διαδώστε:
Δεν υπάρχουν λέξεις για τη σημασία της Θείας Κοινωνίας

“Δεν έχουμε αρκετές λέξεις για να εκφράσουμε τη σημασία του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας μέσω του οποίου ενωνόμαστε με τον Θεό” δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι είναι κατ΄εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού.

“Συχνά πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό και να προσευχόμαστε στον Θεό να μας οδηγεί στον ιερό του δρόμο προς την αιώνια ζωή”υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφερόμενος στην Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

“Ο Κύριος αποκάλυψε στην γυναίκα από την Σαμάρεια ότι το “ζωντανό νερό” είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην αιώνια ζωή. Είναι ο Λόγος του Θεού, είναι η χάρη του Θεού, είναι η αλήθεια του Θεού, είναι η πίστη μας στον Θεό, είναι το ζωντανό νερό που μας οδηγεί στην αιώνια ζωή” πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων