02/06/2020 02/06/2020 Διευκρινήσεις αναφορικά με τις ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας και την επανέναρξή τους, παρέχει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, επιχειρώντας να θέσει τέλος στα δημοσιεύματα που θέλουν την εκκλησία να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει ότι, η όποια επανέναρξη των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ενάντια στον...
02 Ιουνίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 16:15

Διευκρινίσεις για τις πορείες από την Μητρ. Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Διευκρινίσεις για τις πορείες από την Μητρ. Μαυροβουνίου

Διευκρινήσεις αναφορικά με τις ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας και την επανέναρξή τους, παρέχει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, επιχειρώντας να θέσει τέλος στα δημοσιεύματα που θέλουν την εκκλησία να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας.

Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει ότι, η όποια επανέναρξη των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, θα γίνει δημοσίως και μέσω επίσημων εκκλησιαστικών μέσων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ιερέα στην πόλη Μπαρ περί λιτανείας ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, τονίζει οτι σε αυτές δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για επανέναρξη των πορειών διαμαρτυρίας

“Για να είμαστε αρκετά ξεκάθαροι, δεν θα υπάρξει λιτανεία στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ακόμη και σε εκείνα τα μέρη που παραδοσιακά διοργανώνονται, λόγω της απαγόρευσης μαζικών δημόσιων συγκεντρώσεων που εξακολουθεί να ισχύει” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι οι πιστοί θα ενημερωθούν εγκαίρως για το πότε και αν θα ξεκινήσουν οι πορείες διαμαρτυρίας.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν ξεσπάσει η πανδημία χιλιάδες πιστοί έβγαιναν στους δρόμους του Μαυροβουνίου κάθε Κυριακή και Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι για τον θρησκευτικό νόμο με τον οποίο περνά στον έλεγχο του κράτους η περιουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων