28/08/2021 28/08/2021 Μια διήμερη επαγγελματική συγκέντρωση στο Ζάγκρεμπ για εκπαιδευτικούς, δασκάλους και επαγγελματίες-συνεργάτες της εθνικής μειονότητας της Σερβίας σε προσχολικά ιδρύματα, δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της Κροατίας άνοιξε χθες, 27 Αυγούστου 2021, Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σερβικό Ορθόδοξο Γυμνάσιο Κατακουζηνού Καταρίνα Μπράνκοβιτς. Ο Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία...
28 Αυγούστου, 2021 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 14:35

Διημερίδα για την εκπαίδευση άνοιξε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Διημερίδα για την εκπαίδευση άνοιξε ο Πατριάρχης Σερβίας

Μια διήμερη επαγγελματική συγκέντρωση στο Ζάγκρεμπ για εκπαιδευτικούς, δασκάλους και επαγγελματίες-συνεργάτες της εθνικής μειονότητας της Σερβίας σε προσχολικά ιδρύματα, δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της Κροατίας άνοιξε χθες, 27 Αυγούστου 2021, Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σερβικό Ορθόδοξο Γυμνάσιο Κατακουζηνού Καταρίνα Μπράνκοβιτς. Ο Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία «καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να λείψουν οι πειρασμοί που εμπόδισαν πέρυσι την ομαλή έκβαση της χρονιάς, ενώ τόνισε τη σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας σχετικά με την ανάπτυξη των αρετών.

«Η εκπαίδευση είναι η ανάπτυξη εκείνων των δυνατοτήτων που κουβαλάμε μέσα μας, οι οποίες δεν έχουν αποκλειστικά ρεαλιστικό χαρακτήρα αλλά αφορούν τη συνολική προσωπικότητα. Αφορά, επίσης, τον εσωτερικό κόσμο του παιδιού. Καλλιεργήστε την αρετή σε αυτούς που σας εμπιστεύονται», είπε ο Πατριάρχης.

Το θέμα της επαγγελματικής συγκέντρωσης ήταν η δημόσια εμφάνιση και οι δεξιότητες επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων