27/08/2021 27/08/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να βρουν έναν νόμιμο τρόπο ώστε να αλλάξει η απόφαση του Εφετείου της Πρίστινα αναφορικά με την καταδίκη σε δύο χρόνια φυλάκιση του Σέρβου βουλευτή Ιβάν Τεοντοσιέβιτς για δημόσιες δηλώσεις του πριν από μερικά χρόνια προχώρησε η Επισκοπή Ράσκας και Πρειζρένης. Όπως επισημαίνεται...
27 Αυγούστου, 2021 - 9:41

Δικαιοσύνη στο Κοσσυφοπέδιο ζητά η Επισκοπή Ράσκας

Διαδώστε:
Δικαιοσύνη στο Κοσσυφοπέδιο ζητά η Επισκοπή Ράσκας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να βρουν έναν νόμιμο τρόπο ώστε να αλλάξει η απόφαση του Εφετείου της Πρίστινα αναφορικά με την καταδίκη σε δύο χρόνια φυλάκιση του Σέρβου βουλευτή Ιβάν Τεοντοσιέβιτς για δημόσιες δηλώσεις του πριν από μερικά χρόνια προχώρησε η Επισκοπή Ράσκας και Πρειζρένης.

Όπως επισημαίνεται η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονο προβληματισμό και άγχος στους σέρβους του Κοσσυφοπεδίου για άλλη μια φορά με την Επισκοπή να εκφράζει τους φόβους της για τυχόν όξυνση της κατάστασης με το αλβανόφωνο καθεστώς.

“Κάθε λέξη είναι των Σέρβων είναι μετρημένη. Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου χωρίς κανένα πρόβλημα εκφράζουν τις απόψεις τους για τον σερβικό λαό, οι οποίες υποκινούν σχεδόν καθημερινά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη γενική ασφάλεια και προσβάλλουν τον λαό μας που ζει εδώ για 20 χρόνια υπό συνεχείς εθνοτικές διακρίσεις”, υπογραμμίζει η Επισκοπή στην ανακοίνωσή της και σημειώνει ότι τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου είναι πολύ επιλεκτικά στη δικαιοσύνη όταν πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν τους σέρβους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων