29/11/2020 29/11/2020 “Πρόθεση της απερχόμενης κυβέρνησης του Μαυροβουνίου είναι να δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και διχόνοιες” τόνισε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Ιωαννίκιος, σχολιάζοντας την ενέργεια την ενέργεια της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να απελάσει τον Σέρβο πρέσβη στην Ποντγκόριτσα, Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται σε εσωτερικά πολιτικά θέματα. “Η...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 13:48

“Δημιουργούν διχόνοια μεταξύ Ορθοδόξων αδελφών”

Διαδώστε:
“Δημιουργούν διχόνοια μεταξύ Ορθοδόξων αδελφών”

“Πρόθεση της απερχόμενης κυβέρνησης του Μαυροβουνίου είναι να δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και διχόνοιες” τόνισε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Ιωαννίκιος, σχολιάζοντας την ενέργεια την ενέργεια της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να απελάσει τον Σέρβο πρέσβη στην Ποντγκόριτσα, Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται σε εσωτερικά πολιτικά θέματα.

“Η απερχόμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είχε πολλαπλές κακές προθέσεις: να αυξήσει τις εντάσεις και να εμβαθύνει τις διαιρέσεις σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας του Μαυροβουνίου, ειδικά μεταξύ των αδελφών της Ορθόδοξης πίστης, για να προκαλέσει αμοιβαία μέτρα από τη Σερβία για να σπείρει τόσο δηλητήριο στην περιοχή. έχθρα. Με αυτήν την κίνηση, η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως αμέτρητες φορές μέχρι στιγμής, έχει δείξει ότι δεν έχει καμία πρόθεση α αλλάξει την τακτική της, εκτός εάν τα μέλη της μετανοήσει μια μέρα”.

Όπως υπογραμμίζει σε άλλο σημείο: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αυτής της χώρας θέλει μια κυβέρνηση που θα μελετήσει και θα σεβαστεί την ιστορία του Μαυροβουνίου. Να δημιουργήσει τις καλύτερες σχέσεις με όλους τους λαούς και τις χώρες της περιοχής. Ειδικά με την αδελφική Σερβία. Ελπίζουμε ότι η νέα, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, μόλις αναλάβει επίσημα την ευθύνη, αν και θα κληρονομήσει μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα, θα δώσει πλήρη προσοχή στη συμφιλίωση των φιλονικιών και στην εξάλειψη των δυσοίωνων δεκαετιών διχασμών μεταξύ του λαού μας”.

Διπλωματική κρίση μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβίας

Διπλωματική κρίση ξέσπασε στις σχέσεις μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Σερβίας για ιστορικά γεγονότα του αφορούν το 1918. Η απερχόμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου απέλασε τον πρεσβευτή της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα, Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται σε εσωτερικά πολιτικά θέματα.

Αφορμή για την αντίδραση αυτή αποτέλεσε η κριτική που άσκησε δημόσια ο Μπόζοβιτς στη διακήρυξη που ψηφίστηκε το 2018, από τη Βουλή του Μαυροβουνίου, και με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της Εθνοσυνέλευσης του Μαυροβουνίου από το 1918 για την ένταξη στη σύνθεση του βασιλείου Σέρβων-Κροατών και Σλοβένων που αργότερα μετονομάστηκε σε Γιουγκοσλαβία.

Ο πρεσβευτής της Σερβίας χαρακτήρισε «έκφραση της ελεύθερης βούλησης του λαού» την απόφαση του 1918, ενώ για την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου αποτελούσε «πράξη υποτέλειας που εκμαιεύτηκε με πιέσεις και δόλια μέσα».

Η κυβέρνηση της Σερβίας αντέδρασε άμεσα απελαύνοντας τον πρεσβευτή του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι, Τάρζαν Μιλόσεβιτς, δίνοντας του διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων