07/10/2023 07/10/2023 Στο πλαίσιο του Κατηχητικού Συμβουλίου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε, στις 5 Οκτωβρίου 2023, συνέδριο με την ευκαιρία της 30ής επετείου της επιστροφής του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δημοκρατία της Σέρπσκα. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας και πρόεδρος του Κατηχητικού Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος,...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 12:24

Δημοκρατία της Σέρπσκα: Συνέδριο με αφορμή τα 30η επέτειο από την επιστροφή του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο

Διαδώστε:
Δημοκρατία της Σέρπσκα: Συνέδριο με αφορμή τα 30η επέτειο από την επιστροφή του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο

Στο πλαίσιο του Κατηχητικού Συμβουλίου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε, στις 5 Οκτωβρίου 2023, συνέδριο με την ευκαιρία της 30ής επετείου της επιστροφής του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δημοκρατία της Σέρπσκα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας και πρόεδρος του Κατηχητικού Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, ο Επίσκοπος Marča κ. Σάββας, ο διευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Slađana Tanasić, ο διευθυντής της Γραμματείας Θρησκευμάτων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Dragan Davidović, ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τα σχολικά βιβλία και τα μέσα διδασκαλίας της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Predrag Spasojević, εκπρόσωποι Υπουργείων, Ιδρυμάτων, Σχολών και πολλών Θεολόγων.

Μετά τις κεντρικές ομιλίες, συζητήθηκε το θέμα «Αρχές και διάρκεια της Ορθόδοξης θρησκευτικής εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα στη Δημοκρατία της Σέρπσκα – προκλήσεις, προβλήματα, αποτελέσματα και προοπτικές» καθώς και το θέμα «Μαρτυρίες και εμπειρίες των Θεολόγων».

Ακόμη, στη συνεδρία παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις του Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου, και της πρώην υπουργού Θρησκευμάτων Dragana Davidović.

Στο τέλος, το Κατηχητικό Συμβούλιο απένειμε βραβεία σε άξιους φορείς και άτομα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ορθόδοξη θρησκευτική εκπαίδευση, μέσα από τους στόχους και τα αποτελέσματά της, θέτει προσδοκίες σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών για την επίτευξη της προετοιμασίας τους για την εκκλησιαστική ζωή.

Συνήχθη επίσης το συμπέρασμα ότι η Ορθόδοξη θρησκευτική εκπαίδευση έχει την ιστορική της συνέχεια, αποτελεί κοινωνική της ανάγκη, και ότι οι νεότερες γενιές έχουν θετική στάση απέναντί ​​της, αλλά και ότι η Ορθόδοξη θρησκευτική εκπαίδευση στη Δημοκρατία της Σέρπσκα μετά από 30 χρόνια, λόγω αξιοπρεπούς και υπεύθυνης εργασίας, είναι μια από τις πιο οργανωμένες στην περιοχή.

 

  

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων