23/09/2022 23/09/2022 Με την χειροτονία ενός νέου ιερέα και τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς επισφραγίστηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Ζάγκρεμπ. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Κροατίας, γνώριμο μέρος για τον ίδιο καθώς εξελέγη στον θρόνο του Αγίου Σάββα ως από Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας, με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 10:06

Διπλής σημασίας η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Ζάγκρεμπ

Διαδώστε:
Διπλής σημασίας η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Ζάγκρεμπ

Με την χειροτονία ενός νέου ιερέα και τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς επισφραγίστηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Ζάγκρεμπ.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Κροατίας, γνώριμο μέρος για τον ίδιο καθώς εξελέγη στον θρόνο του Αγίου Σάββα ως από Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας, με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Nemanja Đurić.

Την ίδια ημέρα, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο παρεκκλήσι του Αγίου Σάββα, στο Γυμνάσιο Katarina Branković.

Μετά τον Αγιασμό, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος χαιρέτησε τους μαθητές, τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό του Γυμνασίου και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων