04/09/2020 04/09/2020 Η Εκκλησία έδωσε έναν αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία, δήλωσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στο Μαυροβούνιο. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο VOP TV υπογράμμισε: “Πρώτα απ ‘όλα, εννοώ τον αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας, για την υιοθέτηση ενός καλύτερου νόμου από αυτόν που είχε ψηφίσει η...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 10:25

“Δώσαμε έναν αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας”

Διαδώστε:
“Δώσαμε έναν αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας”

Η Εκκλησία έδωσε έναν αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία, δήλωσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στο Μαυροβούνιο.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο VOP TV υπογράμμισε:
“Πρώτα απ ‘όλα, εννοώ τον αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας, για την υιοθέτηση ενός καλύτερου νόμου από αυτόν που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να εκφράσουμε δημόσια τη διαφωνία μας και να πολεμήσουμε με τον μοναδικό τρόπο που είχαμε: να βγούμε στους δρόμους και μπροστά από τους ναούς, και αυτό ήταν το δικαίωμά μας, και ο όρκος των προγόνων μας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ότι παρεμβαίνουμε στην πολιτική”, υπογράμμισε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

“Όταν κάποιος κυβερνά για 30 χρόνια, όπως ο Μίλο Τσουκάνοβιτς, ταυτίζεται με το κράτος, και βάζει τον εαυτό του πάνω από το κράτος” τόνισε και πρόσθεσε:
“Αυτή η κυβέρνηση δεν έχτισε ένα κράτος, κατέστρεψαν το κράτος. Έχουν στη διάθεσή όλους τους μηχανισμούς που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το κράτος δικαίου και την ασφάλεια”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων