22/11/2020 22/11/2020 «Ήρεμος και όρθιος o Πατριάρχης μας Ειρηναίος πέρασε από τις πύλες της βασιλείας του Θεού». Με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε ο διάσημος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα τον Σέρβο Πατριάρχη κυρό Ειρηναίο, που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο την Παρασκευή το πρωί. Στον αποχαιρετισμό του προς τον μακαριστό Πατριάρχη, που δημοσιεύτηκε στην πύλη “Iskra”, ο Κουστουρίτσα έγραφε: «Η...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 20:45

Ο διάσημος σκηνοθέτης Κουστουρίτσα για τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο διάσημος σκηνοθέτης Κουστουρίτσα για τον Πατριάρχη Σερβίας

«Ήρεμος και όρθιος o Πατριάρχης μας Ειρηναίος πέρασε από τις πύλες της βασιλείας του Θεού». Με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε ο διάσημος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα τον Σέρβο Πατριάρχη κυρό Ειρηναίο, που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο την Παρασκευή το πρωί.

Στον αποχαιρετισμό του προς τον μακαριστό Πατριάρχη, που δημοσιεύτηκε στην πύλη “Iskra”, ο Κουστουρίτσα έγραφε: «Η φωνή του δεν σιώπησε… Δεν άφησε διαμάχες, δύσκολες συζητήσεις και δεινά, πράγματα που η δική μας νοοτροπία συχνά τοποθετεί στο κέντρο της ζωής μας. Η πίστη στην αιώνια ζωή είναι ζωντανή… Αν σκεφτούμε ποιος από εμάς ήταν ο πιο έτοιμος να φύγει, θα πρέπει να φέρουμε στη μνήμη μας μια προσωπικότητα που μας έλεγε πώς πρέπει να είμαστε σε όλη μας τη ζωή για να έχουμε έναν θάνατο που θα μας οδηγήσει στην επουράνια βασιλεία. Αυτός ήταν ο Πατριάρχης Ειρηναίος».   

Πηγή: Iskra

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων