26/05/2019 26/05/2019 Επίσκεψη στην Ουγγαρία, και ειδικότερα στην Επισκοπή Βουδιμίου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας,πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Σερβίας. κ.κ. Ειρηναίος, στο πλαίσιο περιοδειών που αναμένεται να πραγματοποιήσει σε “πόλους” της σερβικής ορθοδοξίας. Ο Πατριάρχης Σερβίας, εγκαινίασε χθες το νέο Μουσείο της Επισκοπής, παρουσία ιεραρχών της χώρας, αλλά και κρατικών αξιωματούχων. Η εν λόγω επίσκεψη έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο...
26 Μαΐου, 2019 - 10:58

Εγκαίνια Εκκλ. Μουσείου στην Ουγγαρία από τον Πατρ. Ειρηναίο

Διαδώστε:
Εγκαίνια Εκκλ. Μουσείου στην Ουγγαρία από τον Πατρ. Ειρηναίο

Επίσκεψη στην Ουγγαρία, και ειδικότερα στην Επισκοπή Βουδιμίου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας,πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Σερβίας. κ.κ. Ειρηναίος, στο πλαίσιο περιοδειών που αναμένεται να πραγματοποιήσει σε “πόλους” της σερβικής ορθοδοξίας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας, εγκαινίασε χθες το νέο Μουσείο της Επισκοπής, παρουσία ιεραρχών της χώρας, αλλά και κρατικών αξιωματούχων. Η εν λόγω επίσκεψη έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Ουγγαρία, αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας. Το ουγγρικό κοινό παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη του Πατριάρχη Ειρηναίου, ενώ όπως προαναφέρθηκε κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ουγγαρία εγκαινίασε το νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Επισκοπής της Βούδας (σ.σ. χθες) και σήμερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του καθεδρικού ναού της Szentendre.

Δείτε τα βίντεο και τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων