11/09/2023 11/09/2023 Τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη στην πόλη Βέτερνικ τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν Επίσκοποι και κληρικοί του Πατριαρχείου. Ο Μακαριώτατος μιλώντας στο παριστάμενο στην ακολουθία των Εγκαινίων πλήθος τόνισε ότι η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε μεγάλη πνευματική χαρά για την περιοχή καθώς...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 11:32

Εγκαίνια ναού αφιερωμένου στον Όσιο Συμεών τον Μυροβλύτη τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια ναού αφιερωμένου στον Όσιο Συμεών τον Μυροβλύτη τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας

Τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη στην πόλη Βέτερνικ τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν Επίσκοποι και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας στο παριστάμενο στην ακολουθία των Εγκαινίων πλήθος τόνισε ότι η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε μεγάλη πνευματική χαρά για την περιοχή καθώς ακόμη ένας ναός χτίστηκε προς δόξαν Θεού ο οποίος θα τους συνδέει επίσης με τον μεγάλο Άγιο της Σερβικής Εκκλησίας, Όσιο Συμεών.

“Είμαστε ο λαός του Θεού, ο χριστιανικός λαός, ο λαός του Χριστού, ο Ορθόδοξος λαός, και με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι ο κανόνας της ζωής μας είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού”, τόνισε.

Ο Επιχώριος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Σερβίας για τη μεγάλη τιμή που έκανε στην πόλη να παραστεί στα εγκαίνια του ναού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν εισήγησης του Πανειερωτάτου κ. Ειρηναίου προς την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας, απονεμήθηκε σε ανθρώπους συνέδραμαν στην ολοκλήρωση του έργου της αποπεράτωσης του ιερού ναού το μετάλλιο, δευτέρου βαθμού, του Αγίου Σάββα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων