20/03/2024 20/03/2024 Εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Μουσείο Σερβικής Δημοκρατίας στην Μπάνια Λούκα, η έκθεση με έργα σύγχρονης βυζαντινής ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Το χρώμα ως φως». Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Željka Stojičić ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών θεσμών και άλλων οργανώσεων. Την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μαρκάνα...
20 Μαρτίου, 2024 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 8:45

Εγκαινιάστηκε στη Μπάνια Λούκα η Έκθεση του Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Το χρώμα ως φως»

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε στη Μπάνια Λούκα η Έκθεση του Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Το χρώμα ως φως»

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Μουσείο Σερβικής Δημοκρατίας στην Μπάνια Λούκα, η έκθεση με έργα σύγχρονης βυζαντινής ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Το χρώμα ως φως».

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Željka Stojičić ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών θεσμών και άλλων οργανώσεων. Την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μαρκάνα κ. Σάββας ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των φιλότεχνων που βρέθηκαν στα εγκαίνια, άκουσαν τον εικαστικό Γιώργο Κόρδη να μιλάει για την βυαντινή τέχνη και θαύμασαν την δουλειά του.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο Σερβικής Δημοκρατίας με την συνεργασία της Αγιορειτικής Εστίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Σερβικής Δημοκρατίας και της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Επιμέλεια έκθεσης: Ivana Pandzic, αρχαιολόγος / Zana Vukicevic, ιστορικός τέχνης / Dijana Pesikan Egic, συντηρήτρια

Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του μουσείου έως τις 15 Μαΐου 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων