22/03/2019 22/03/2019 Η κυβέρνηση της Σερβίας αποδέσμευσε κονδύλια προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες εικονογράφησης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Όπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 1,18 δισ. δηναρίων Σερβίας (ίσο με λίγο παραπάνω από 10 εκατ. Ευρώ) στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Υπενθυμίζεται ότι στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο συμμετέχει ενεργά...
22 Μαρτίου, 2019 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2019 - 13:04

Εγκρίθηκαν άλλα 10 εκατ. ευρώ για τις εργασίες στον Άγιο Σάββα

Διαδώστε:
Εγκρίθηκαν άλλα 10 εκατ. ευρώ για τις εργασίες στον Άγιο Σάββα

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποδέσμευσε κονδύλια προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες εικονογράφησης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 1,18 δισ. δηναρίων Σερβίας (ίσο με λίγο παραπάνω από 10 εκατ. Ευρώ) στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο συμμετέχει ενεργά από την αρχή του η Ρωσία. Προσφάτως, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι θα δοθούν άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Μέσω της εταιρείας Gazprom Neftand NIS, φιλοτέχνησε ήδη ένα ψηφιδωτό στον θόλο, το δυσκολότερο και το πιο απρόσιτο μέρος του ναού.  Η χρηματοδότηση του όλου έργου πραγματοποιείται από ρωσικές εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σερβία. Θεωρείται ότι όλα τα μεγάλα έργα για τον σχεδιασμό όχι μόνο του θόλου αλλά και του τέμπλου του ναού θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2019, όπου θα γιορτάσουν τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων