08/03/2022 08/03/2022 Η ακολουθία του αγιασμού για την αποστολή εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσι στο ναό του Αγίου Λαζάρου στο Ανατολικό Σαράγιεβο τελέστηκε την Κυριακή στην Ιερά Μονή Σρετένιε στη Μόσχα. Η εικόνα είναι έργο της Ρωσίδας καλλιτέχνιδας Ana Iljina και στέλνεται ως δώρο στον σερβικό λαό στον υπό κατασκευή ναό από του Αγίου μεγαλομάρτυρα Λαζάρου Kosovski...
08 Μαρτίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 9:33

Εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι με προορισμό το Ανατολικό Σαράγιεβο

Διαδώστε:
Εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι με προορισμό το Ανατολικό Σαράγιεβο

Η ακολουθία του αγιασμού για την αποστολή εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσι στο ναό του Αγίου Λαζάρου στο Ανατολικό Σαράγιεβο τελέστηκε την Κυριακή στην Ιερά Μονή Σρετένιε στη Μόσχα.

Η εικόνα είναι έργο της Ρωσίδας καλλιτέχνιδας Ana Iljina και στέλνεται ως δώρο στον σερβικό λαό στον υπό κατασκευή ναό από του Αγίου μεγαλομάρτυρα Λαζάρου Kosovski στο Ανατολικό Σεράγεβο.

Στην ακολουθία παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη Ρωσία, κ. Zeljko Samardzija, συνεργάτες της Πρεσβείας της Σερβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, μαζί με άλλους εκπροσώπους της σερβικής διασποράς στη Μόσχα, καλλιτέχνες και καθηγητές.

“Ο ρόλος του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσκι στην ενίσχυση των δεσμών των Ορθοδόξων Σλάβων είναι ανεκτίμητος. Εξ ου και η μεγάλη αγάπη και ο σεβασμός του σερβικού λαού για αυτόν τον Ρώσο πολιτικό και άγιο στον οποίο είναι αφιερωμένοι ναοί σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Η από κοινού προσευχή σε αυτούς τους καθόλου απλούς καιρούς είναι μια ιδιαίτερη παρηγοριά για όλους όσους βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων