10/07/2020 10/07/2020 Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έστειλε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Ειρηναίος για την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου 2020) στην οποία έκανε ειδική αναφορά στις παγκόσμιες αξίες και τις βασικές ελευθερίες του ανθρώπου.  Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος στην επιστολή του αφού συγχαίρει τον κ. Πομπέο για...
10 Ιουλίου, 2020 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 13:57

“Είναι ενοχλητικό να παραβιάζουν βασικές ελευθερίες”

Διαδώστε:
“Είναι ενοχλητικό να παραβιάζουν βασικές ελευθερίες”

Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έστειλε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Ειρηναίος για την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου 2020) στην οποία έκανε ειδική αναφορά στις παγκόσμιες αξίες και τις βασικές ελευθερίες του ανθρώπου. 

Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος στην επιστολή του αφού συγχαίρει τον κ. Πομπέο για την Ημέρα, δράττεται της ευκαιρίας και τονίζει ότι: “είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παραδείγματα παραβιάσεων των βασικών θρησκευτικών και ανθρωπίνων ελευθεριών στη σύγχρονη Ευρώπη”.  Ενώ στη συνέχεια καλεί τον κ. Πομπέο να μεσολαβήσει στις αρχές του Μαυροβουνίου ώστε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις της Εκκλησίας.

Ο Επίσκοπος υπερασπίστηκε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τα πνευματικά του παιδιά στη Φλόριντα, τα οποία πραγματοποίησαν μπροστά στο Προξενείο του Μαυροβουνίου ειρηνική πορεία και δέχτηκαν επίθεση ακούγοντας πολύ υποτιμητικά επίθετα που θυμίζουν σκοτεινούς καιρούς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών να προστατεύσει του πολίτες από επιθέσεις ξένων αξιωματούχων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων