25/06/2021 25/06/2021 Την Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τον νέο Επίσκοπο κ. Μεθόδιο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός του Μαυρουβουνίου κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και συνεχάρη τον Επίσκοπο για την εκλογή του ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ. Ακόμα ο Πανιερώτατος Επίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για...
25 Ιουνίου, 2021 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 12:37

“Είναι σημαντικό οι Ορθόδοξοι να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους”

Διαδώστε:
“Είναι σημαντικό οι Ορθόδοξοι να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους”

Την Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τον νέο Επίσκοπο κ. Μεθόδιο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός του Μαυρουβουνίου κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και συνεχάρη τον Επίσκοπο για την εκλογή του ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ.

Ακόμα ο Πανιερώτατος Επίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τον επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις της Βαλκανικής χώρας με το Πατριαρχείο Σερβίας και σημείωσε ότι “Είμαι ευγνώμων για την αλλαγή του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και ελπίζω ότι η βασική συμφωνία μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα υπογραφεί σύντομα”. Επιπλέον ο Επίσκοπος κ. Μεθόδιος τόνισε ότι Η Επισκοπή δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική ούτε να επηρεάσει τις πολιτικές διαδικασίες.

“Είναι σημαντικό για εμάς ως Εκκλησία όλοι οι λαοί στο Μαυροβούνιο, μεταξύ αυτών και των Ορθοδόξων πιστών, να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα και οι Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαι ικανοποιημένος που εσείς, ως πρωθυπουργός, σκέφτεστε πανομοιότυπα και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προωθεί τα δικαιώματα του λαού και την δικαιοσύνη” κατέληξε ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων