12/08/2019 12/08/2019 Εκατό χρόνια από τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Παρασκευής στο Λαπόβο της επαρχίας του Κρούεβατς στη Σερβία συμπληρώθηκαν φέτος. Με αφορμή το γεγονός αυτό, την Κυριακή 11 Αυγούστου ο Πανιερ. Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης προεξήρχε της υπαίθριας Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο περίβολο του ναού. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής στο Λαπόβο ξεκίνησε να...
12 Αυγούστου, 2019 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2019 - 20:08

Εκατό χρόνια ζωής για το ναό της Αγ. Παρασκευής στο Λαπόβο

Διαδώστε:
Εκατό χρόνια ζωής για το ναό της Αγ. Παρασκευής στο Λαπόβο

Εκατό χρόνια από τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Παρασκευής στο Λαπόβο της επαρχίας του Κρούεβατς στη Σερβία συμπληρώθηκαν φέτος.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, την Κυριακή 11 Αυγούστου ο Πανιερ. Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης προεξήρχε της υπαίθριας Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο περίβολο του ναού.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής στο Λαπόβο ξεκίνησε να χτίζεται μεταξύ των ετών 1910 και 1912 με πρωτοβουλία του τότε Μητροπολίτη Σερβίας Δημητρίου αλλά υπέστη καταστροφές από επιδρομές που δέχτηκε τόσο κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους όσο και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ναός ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 26 Ιουλίου του 1919 από τον Μητροπολίτη Δημήτριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων