16/05/2020 16/05/2020 Στα όσα διαδρατίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Μαυροβούνιο, με τη σύλληψη του Επισκόπου Ιωαννικίου και άλλων οκτώ κληρικών, αναφέρθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου, με δηλώσεις του, κάνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για ειρήνευση και αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης. “Η βία εναντίον του άμαχου πληθυσμού,...
16 Μαΐου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2020 - 20:08

Έκκληση για ειρήνευση στο Μαυροβούνιο κάνει ο Επίσκοπος Ζαχουμίου

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνευση στο Μαυροβούνιο κάνει ο Επίσκοπος Ζαχουμίου

Στα όσα διαδρατίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Μαυροβούνιο, με τη σύλληψη του Επισκόπου Ιωαννικίου και άλλων οκτώ κληρικών, αναφέρθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου, με δηλώσεις του, κάνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για ειρήνευση και αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης.

“Η βία εναντίον του άμαχου πληθυσμού, το οποίο με ειρηνικό και αξιοπρεπή τρόπο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη σύλληψη του Επισκόπου και των ιερέων του, είναι σίγουρα μια εικόνα που έχει ταξιδέψει στον κόσμο και δεν θυμίζει σε τίποτα ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος,” ανέφερε αρχικά.

 Απευθυνόμενος στους κρατικούς αξιωματούχους, τόνισε:

“Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ορθόδοξοι πιστοί στο Μαυροβούνιο είναι απαράδεκτος και απευθύνω έκκληση σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ειρήνης, της ανοχής και της αδελφικής αγάπης, αντί να υποκινούν το αδελφικό μίσος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων