14/10/2021 14/10/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από την πλευρά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου εναντίον Σέρβων πολιτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επισκοπή Ράσκας και Πρεζρένης, καλώντας παράλληλα να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επικρατήσει επιτέλους η ειρήνη στην περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Βόρειο...
14 Οκτωβρίου, 2021 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 9:56

Έκκληση να επικρατήσει η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Έκκληση να επικρατήσει η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από την πλευρά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου εναντίον Σέρβων πολιτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επισκοπή Ράσκας και Πρεζρένης, καλώντας παράλληλα να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επικρατήσει επιτέλους η ειρήνη στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου της Μιτροβίτσα, τουλάχιστον ένα άτομο Σερβικής εθνικότητας τραυματίστηκε από πυροβόλα όπλα από την αστυνομία  με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος.

“Η χρήση βίας από την αλβανική αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ιδίως τα πυροβόλα όπλα, είναι μια ανοιχτή πράξη επιθετικότητας εναντίον πολιτών για εθνικούς λόγους και απειλεί να προκαλέσει τεράστια αστάθεια στην ασφάλεια της περιοχής μας. Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης απευθύνει έκκληση στις αστυνομικές δυνάμεις να αποσυρθούν άμεσα, διότι η κατάσταση ενδέχεται να κλιμακωθεί περαιτέρω”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Επισκοπή απευθύνει έκκληση και στις διεθνείς δυνάμεις της KFOR και της EULEX να επιβάλλουν επειγόντως την ειρήνη και την τάξη και να προστατεύσουν τους πολίτες από τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας. “Καλούμε όλους τους πολίτες να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων