01/09/2021 01/09/2021 Έκκληση προς τους σέρβους πιστούς που κατοικούν στην περιοχή του Λίπλιαν στο Κοσσυφοπέδιο να μην πουλούν τα σπίτια τους και εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους έκανε ο Καθηγούμενος της Μονής Ντράγκανακ Αρχιμανδρίτης Ιλαρίων. Χθες, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό εορτολόγιο 18/31 Αυγούστου η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, ο π. Ιλαρίων...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 11:31

Έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Κοσσυφοπέδιο

Έκκληση προς τους σέρβους πιστούς που κατοικούν στην περιοχή του Λίπλιαν στο Κοσσυφοπέδιο να μην πουλούν τα σπίτια τους και εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους έκανε ο Καθηγούμενος της Μονής Ντράγκανακ Αρχιμανδρίτης Ιλαρίων.

Χθες, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό εορτολόγιο 18/31 Αυγούστου η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, ο π. Ιλαρίων και κληρικοί της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης λειτούργησαν στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο Λίπλιαν.

Στο κήρυγμά του τόνισε ότι η Εκκλησία στηρίζεται στο αίμα των μαρτύρων προτρέποντας τους πιστούς να στηριχθούν στην πίστη τους και να μην πτοούνται από τις όποιες συνθήκες δημιουργούνται.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τους 300 Σέρβους που κατοικούν στην περιοχή να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται και των κοινωνικών προβλημα΄των που έχουν δημιουργηθεί.

Πηγή: kosovo-online.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων