01/07/2020 01/07/2020 Την έντονη ανησυχία τους για τα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο, σχετικά με το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας, εκφράσουν με επιστολή τους προς την εφημερίδα Newsweek δυο Βρετανοί Βουλευτές. Συγκεκριμένα, ο Tim Farron και ο Steve Baker σε επιστολή τους τονίζουν την παραβίαση...
01 Ιουλίου, 2020 - 18:28

Έκκληση Βρετανών Βουλευτών για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Έκκληση Βρετανών Βουλευτών για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο

Την έντονη ανησυχία τους για τα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο, σχετικά με το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας, εκφράσουν με επιστολή τους προς την εφημερίδα Newsweek δυο Βρετανοί Βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο Tim Farron και ο Steve Baker σε επιστολή τους τονίζουν την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών στο Μαυροβούνιο και κάνουν έκκληση να λάβουν θέση όλες οι χριστιανικές κοινότητες ανά τον κόσμο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη επιστολή υποστηρίζουν επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (σχεδόν το 80% αναφέρουν) αναγνωρίζει το Πατριαρχείο της Σερβίας και σέβεται τη μακραίωνη ιστορική του παράδοση, στην οποία ανήκει και το Μαυροβούνιο.

“Ο συγκεκριμένος νόμος παραβιάζει κάθε έννοια του κράτους δικαίου, καθώς καταλύει τη θρησκευτική ελευθερία που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι καθώς η πολιτεία επεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας όπως είναι η ιδιοκτησία”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα, καλούν τη Βρετανία να αντιδράσει σε αυτό το φαινόμενο ανομίας που παρατηρείται στη χώρα, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε βιαιοπραγίες και συλλήψεις έναντι κληρικών. “Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των όπου γης χριστιανών θα πρέπει αυτό να το κάνουμε έμπρακτα και όχι αδιαφορώντας”, καταλήγουν.      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων