13/01/2020 13/01/2020 Επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής, του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Ειρηναίος επ΄ευκαιρία του εορτασμού των Χριστουγέννων. Ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας μεταφέρει στον κ. Τραμπ τις ευχές του εκ μέρους του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και τον καλεί να...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 15:29

Εκκλησία Σερβίας: Επιστολή προς Τραμπ για Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Εκκλησία Σερβίας: Επιστολή προς Τραμπ για Μαυροβούνιο

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής, του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Ειρηναίος επ΄ευκαιρία του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας μεταφέρει στον κ. Τραμπ τις ευχές του εκ μέρους του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και τον καλεί να αναλάβει δράση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Μαυροβούνιο:

“Σας καλούμε να στρέψετε την επείγουσα προσοχή σας καταφανή κατάχρηση της θρησκευτικής ελευθερίας και στο δικαίωμα ιδιοκτησίας στη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου” αναφέρεται στην επιστολή και προστίθεται: “Μετά τη θέσπιση του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, αντιμετωπίστηκαν βίαια οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούν ειρηνικά να προστατεύσουν τα ιερά τους από μια εχθρική εξαγορά”

“Αυτός ο νόμος φαίνεται να αποτελεί πρόσχημα για τη δήμευση των θρησκευτικών ιδιοκτησιών που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1918 και χωρίς επίσημη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση των παραδοσιακών θρησκειών, όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει επίσημη παρουσία που εκτείνεται σε οκτώ αιώνες, αυτό συνεπάγεται την απώλεια της πολιτιστικής κληρονομιάς και της θρησκευτικής κληρονομιάς” τονίζεται στην επιστολή και καταλήγει:

“Κύριε Πρόεδρε, με ευγνωμοσύνη κάνατε την θρησκευτική ελευθερία κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική σας. Στο όνομα των πιστών μας Σέρβων Αμερικανών πολιτών και κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών, καλούμε την Κυβέρνησή σας και τους θεσμούς της, καθώς και τους μη κυβερνητικούς φορείς που παρακολουθούν τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να παρέμβετε στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων